Chipknip wordt weinig gebruikt

De Nederlandse chipknip lijkt niet aan te slaan. Slechts vier procent van de bezitter gebruikt de smartcard elke dag. Zeker 61 procent betaalt nooit iets met de kaart. Dit blijkt uit een onderzoek van 2 Vandaag en het Nipo waarvan de resultaten gisteren op tv werden bekend gemaakt.

Ruim 42 procent van alle Nederlanders heeft een chipknip of een chipper in zijn bezit. De overgrote meerderheid hiervan, 85 procent, betaalt één keer per maand of minder een aankoop met deze kaarten. Zo'n 71 procent van de Nederlander zonder chip-kaart zegt er geen behoefte aan te hebben.
Ondernemers zijn op dit moment ook nauwelijks bereid om te investeren in apparatuur voor betalingen met deze smartcards. De mogelijkheden zouden voor hen nu nog te beperkt zijn, aldus het onderzoek. De Nederlandse banken omarmen het vorig jaar geïntroduceerde elektronische betaalmiddel wel. Zij menen dat de chipknip op langere termijn wel zal doorbreken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable