Interpolis wint Telewerk Prijs 1997

Interpolis ontving gisterenavond uit handen van Tweede-Kamerlid Hella Voûte (VVD) de Telewerk Prijs 1997. De dochter van de Rabobank kreeg de hoofdprijs vanwege de plaats die ze in het nieuwe hoofdkantoor voor telewerk heeft ingeruimd.

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van werkgevers, vakbonden, ministeries, gemeenten en bedrijfsleven, noemde de telewerkproef van Interpolis een "goed voorbeeld" voor andere bedrijven.
Vorige jaar startte Interpolis een vernieuwingsproject voor het hoofdkantoor in Tilburg. In het nieuwe gebouw heeft geen enkele medewerker een vaste werkplek. Gelijk daarmee startte het concern een telewerkproef. De deelnemers werkten maximaal drie dagen per week thuis met alle noodzakelijke apparatuur om dezelfde toegang tot software en gegevens te krijgen als op kantoor. Dit onderzoek is volgens de jury van groot belang, "omdat kantoorinnovatie wel eens een enorme stimulans voor de invoering van het telewerken in Nederland kan betekenen." Een aantal medewerkers zonder vaste werkplek is inmiddels overgegaan op telewerken. De prijswinnaar zal telewerk verder invoeren. In de toekomst zullen bij Interpolis ongeveer vierhonderd mensen gaan telewerken.
Twijnstra Gudde ontving de Aspect Prijs voor de methode die is ontwikkeld voor implementatie van flexibele kantoorconcepten. Twijnstra Gudde maakte een concept, met behulp waarvan de werkomgeving aangepast kan worden aan de veranderingen die telewerken met zich mee brengt. De prijsuitreiking is een initiatief van N.T.Forum, een organisatie die de mogelijkheden van telewerken onder de aandacht wil brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.