Telfort spant kort geding aan tegen Rijk

Telfort Mobiel, waarin Telfort en Tele Danmark zijn vertegenwoordigd, daagt de staat voor het gerecht. De onderneming eist een verdeling van de DCS 1800 vergunningen vóór 1 januari 1998.

Minister A. Jorritsma van Verkeer en Waterstaat liet onlangs weten dat zij de vergunningen niet voor maart 1998 kan verlenen. Zij beroept zich hierbij op vertraging in de Nederlandse wetgeving. Volgens Telfort Mobiel is dit uitstel in strijd met de Europese regelgeving, die een verdeling voor 1 januari 1998 voorschrijft.
Telfort schat dat de uitstel een schade van één miljoen gulden per dag veroorzaakt. De onderneming sprak van de "zoveelste beleidswijziging met betrekking tot mobiele communicatie". Een woordvoerder van Telfort: "Noch ten aanzien van de verdeling van de mobiele frequenties, noch ten aanzien van de termijn en de procedures voor die verdeling is op korte termijn enige duidelijkheid te verwachten. Nu PTT en Libertel geen naheffing voor hun huidige GSM-frequenties hoeven te betalen en zij mogen meedingen naar de mobiele frequenties, wordt de achterstand voor nieuwe concurrenten weer groter."
Telfort Mobiel verzet zich eveneens tegen het voornemen van Jorritsma om de vergunningen per veiling te vergeven. Er zijn volgens het bedrijf voldoende frequenties beschikbaar om gegadigden een vergunning te verlenen. Bovendien kregen PTT Telecom en Libertel hun vergunningen gratis, zonder een vergoeding achteraf. De minister heeft lange tijd verkondigd dat veilen alleen aan de orde zou zijn als PTT en Libertel een naheffing moeten betalen. Telfort Mobiel vindt dat Jorritsma het idee voor een veiling moet laten vallen, nu de Europese Commissie heeft bepaald dat de naheffing niet doorgaat. Het kort geding dient op 12 november bij de rechtbank in Den Haag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.