Java-beans voor toegang tot mainframe

Openconnect Systems brengt begin volgend jaar een serie Java-beans op de markt waarmee Java-applicaties toegang krijgen tot mainframe, Unix en AS/400-platformen. Vorige maand annonceerde Openconnect al een S/390-versie voor zijn Webconnect Pro, waarmee bestaande mainframesoftware met een browser toegankelijk is.

Binnenkort is het ook met Java mogelijk. De Java-beans koppelen IBM's SNA-netwerk aan IP-netwerken. Elke geautoriseerde gebruiker kan met een Java-browser een IBM-mainframe op. In tegenstelling tot middleware-oplossingen hoeven de mainframe-applicaties niet aangepast te worden.
Ook applicaties op Unix- en NT-machines zijn toegankelijk. Webconnect Pro voor S/390 is sinds begin november beschikbaar en kost 20.000 dollar voor honderd licenties. Voor elke extra gebruiker moet 99 dollar betaald worden.
Openconnect heeft sinds drie jaar zijn Europees hoofdkantoor in Utrecht en distribueert zijn software via zogenoemde oem's (Original Equipement Manufactorers): Sun, Cisco en Oracle. Deze brengen Webconnect als datacartridge aan de man. Datacartridges zijn componenten uit Oracles netwerkarchitectuur. Dienstenleveranciers als Cap Gemini, Origin en Koning en Hartman verkopen licenties en implementeren de producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.