Veel dealers leveren illegale software

Ongeveer 39 procent van alle hardware- en softwaredealers in Nederland verspreidt software zonder licentie. Dit beweert de belangengroepering voor softwareleveranciers Business Software Alliance (BSA) op basis van een zelf uitgevoerd onderzoek onder 4162 dealers. Hiervan zijn 1592 leveranciers in een tweede ronde nader bekeken.

De BSA heeft onderzocht 'in hoeverre dealers bereid zijn bij een computer software zonder licentie te leveren'. Zeker 61 procent van de geïnterviewde bedrijven verklaarde geen intentie te hebben om dezehard disk loading te bedrijven. Voor de overige 31 procent koestert de BSA het vermoeden dat er onder 'bepaalde omstandigheden' dus wel illegale software wordt verspreid.
De BSA vroeg aan 4162 dealers of het leveren van software zonder licentie tot de mogelijkheden behoort. Deze vraag leidde tot zeer uiteenlopende reacties: "Een aantal dealers is niet bereid te praten over illegale software. Sommige komen zelf al met het voorstel om op de te leveren PC illegale programmatuur te installeren. Een enkeling was zelfs van plan om dit in rekening te brengen", aldus de belangenorganisatie. Op dit moment worden er nog geen juridische stappen ondernomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.