Voorhoedescholen starten met ict

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen heeft ruim 110 'voorhoedescholen' geselecteerd. Deze scholen kunnen binnenkort starten met de integratie van ict in hun onderwijs.

Dit maakte Pieter Hogenbirk vorige week bekend tijdens een conferentie van de I&I, de vereniging voor ict in het onderwijs. Hogenbirk is bij het ministerie werkzaam in het ict-project.
De geselecteerde scholen kregen vorige week een 'ja-brief' van het ministerie in de brievenbus. Deze 110 voorhoedescholen' ontvangen een financiële bijdrage van het ministerie. Hogenbirk wilde nog niet zeggen om hoeveel geld het gaat. "Het is in ieder geval een substantieel bedrag, die de scholen een behoorlijke armslag geeft om een aantal doelen te bereiken."
Ieder jaar selecteert de overheid een nieuwe groep scholen. Deze scholen kunnen het lesprogramma uitbreiden met ict. Over vier jaar moeten alle scholen in Nederland starten met de integratie. Het ministerie ontving reacties van meer dan driehonderd scholen die deel willen uitmaken van de kopgroep. "Een aantal aanvragen was niet goed doordacht. Het ging deze scholen waarschijnlijk om het geld", aldus Hogenbirk. De scholen kunnen zelf bepalen hoe ze de bijdrage gaan besteden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.