MCI Worldcom nieuwe gigant in Nederland

De overname van MCI door Worldcom zal op korte termijn geen grote gevolgen hebben voor de Nederlandse markt. "We krijgen er wel een belangrijke partij bij. Dat is een goede zaak. Maar ja, Worldcom en MCI zijn nog relatief klein in Nederland", reageert directeur Coert van Ee van de Bedrijfstelecommunicatie Grootgebruikers (BTG).

Frans Heitkamp van Intercai Telematic Consultants verwacht evenmin spectaculaire ontwikkelingen op de nationale telecommarkt. "Wat ik wel verwacht is dat British Telecom (BT) zijn voorsprong op Unisource en Global One verliest. En verder zal het concurrentieveld worden opgeschud. MCI Worldcom is wel klein in Nederland, maar heeft een enorme potentie. Ik verwacht dat er op den duur een vierde grootmacht ontstaat op de Nederlandse markt."
Han van der Zwan van Telfort is niet verrast door de overname. "Het bod van Worldcom op MCI was zo aantrekkelijk, dat BT wel akkoord moest gaan. Ik verwacht dat de overname weinig gevolgen heeft voor de positie van Telfort. We willen in Nederland gewoon de tweede partij na PTT Telecom blijven. De concurrentie zal natuurlijk toenemen, maar dat is niet erg."
PTT Telecom noemt de overname "interessant". Volgens woordvoerder Bram Oudshooorn komt er wel een nieuwe grote speler op de markt, maar deze ontwikkeling verontrust PTT niet. "De deal verandert niets aan onze aanpak. De gevolgen voor de Nederlandse markt zijn ons inziens niet zo groot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.