Overheid wil snel standaard-decoder

De overheid maant de kabelbedrijven tot spoed bij de invoering van een standaard-decoder. Pas als deze branche het eens is over standaardisatie zijn de mogelijkheden van de kabel optimaal te benutten.

Bij gebruik van een standaard-decoder kan het publiek met eensmartcard het volledige aanbod aan diensten ontvangen. Te denken valt aan Internet, elektronische handel, video-op-aanvraag en Internet-telefonie.
Als het publiek straks gedwongen is meerdere decoders aan te schaffen, betekent dat een enorme verspilling van geld. Ondermeer daarom wil de overheid versnippering op dit gebied voorkomen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat maakt zich dus sterk voor het gebruik van de standaard-decoder. A. Driedonks, plaatsvervangend hoofddirecteur Telecommunicatie en Post, liet tijdens het Kabelcongres weten dat de overheid de komst hiervan desnoods wil afdwingen. Als het allemaal te lang gaat duren sluit hij stringente regelgeving niet uit. Ook Europese regelgeving behoort tot de mogelijkheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.