Philips stoot Automation Systems af

Philips Automation Systems in Eindhoven en PBF (Professionele Bouwstenen Fabrieken) in Almelo gaan gedeeltelijk over naar GE Capital, een onderdeel van het Amerikaanse concern General Electric.

Beide dochter-ondernemingen maken deel uit van Philips Industriële Elektronica. Ze stonden beide al enige tijd in de etalage.
Ook acht andere kleinere werkmaatschappijen van Philips maken deel uit van de transactie. Naast GE Capital steekt een groep particuliere investeerders onder leiding van Advent International geld in de tien Philips-bedrijven.
Advent behoort tot de grootste particuliere investeringsmaatschappijen ter wereld. Het beheerd vermogen bedraagt drie miljard dollar. Philips denkt dat de belangen van de betreffende werkmaatschappijen het best gediend zijn met de nieuwe eigenaars. Dit gelet op de te verwachten investeringen. GE Capital en Advent beschikken over royale financiële middelen en zijn bereid flink in de bedrijven te investeren.
Algemeen directeur van de nieuwe groep wordt Kees den Blanken. Hij was van 1984 tot 1988 werkzaam bij de divisie Componenten van Philips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.