Fabriek Lucent gaat toch dicht

De fabriek van Lucent Technologies in Huizen wordt per 1 januari 1999 gesloten. Er komen 575 mensen op straat te staan. Ook vervallen er ondersteunende banen bij stafafdelingen in Huizen (107) en Hilversum (20). De directie voert nog wel gesprekken met een aantal bedrijven over de verkoop van het fabriekscomplex of onderdelen daarvan.

In de fabriek worden digitale telefooncentrales en transmissiesystemen gemaakt. De vestiging presteert goed en heeft een hoog rendement. Volgens een woordvoerder is de winstgevendheid niet het probleem, maar de wereldwijde overcapaciteit van de apparaten die in Huizen worden gefabriceerd. Hij wijst erop dat er in Nederland een verschuiving plaatsvindt van de Lucent-activiteiten van productie naar onderzoek en ontwikkeling.
De bonden zijn woedend over de plannen. Zij zullen zich tot het uiterste verzetten tegen de sluiting. De ondernemingsraad en de bonden zeggen zich bedonderd te voelen. In december vorig jaar stemden ze in met een reorganisatie die nodig zou zijn geweest om het voorbestaan van de fabriek te garanderen. Hierdoor gingen op 1 juni van dit jaar 260 arbeidsplaatsen verloren. Volgens de FNV hanteert de directie dezelfde argumenten, die ze gebruikte om bij de vorige reorganisatie het voorbestaan van de fabriek te garanderen, nu voor de sluiting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.