Tulip wil productie moederborden afstoten

PC-fabrikant Tulip speelt met de gedachte de productie van moederborden uit handen te geven. Tulip is één van de weinige Europese producenten die deze vitale PC-onderdelen nog steeds zelf bouwt.

De Nederlandse fabrikant krijgt het echter steeds moeilijker door de concurrentie van Intel. Deze chipfabrikant levert complete moederborden tegen scherpe prijzen.
De Tulip-top heeft deze overwegingen ter sprake gebracht tijdens een overleg met A. Verhoeven, bestuurder van de Unie Blhp. Een definitief besluit is nog niet genomen, maar het opdoeken van deze activiteit vormt thans onderwerp van een studie.
In Den Bosch zijn ongeveer honderd werknemers betrokken bij de vervaardiging van moederborden. Tulip blijkt zoeken naar verdere kostenbesparingen. De nieuwe fabriek in Rosmalen moet tot verbetering van de efficiëntie leiden. Door het 'bouwen op bestelling'-concept zullen de voorraden verminderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.