Wijers verhoogt mkb-steun

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) krijgt volgend jaar een extra stimulans om nieuwe technieken toe te passen. Minister Wijers van Economische Zaken heeft besloten het budget van de 'Haalbaarheidsfaciliteit MKB' in 1998 met vier miljoen gulden te verhogen tot tien miljoen gulden per jaar.

Met deze budget-uitbreiding stelt Wijers de regeling open voor het hele mkb. Voortaan kunnen ook bedrijven die al een onderzoeks-loonkostensubsidie ontvangen ervan gebruikmaken. Nu vallen zij nog buiten deze regeling.
De subsidie is bedoeld om kleinere bedrijven tot innovatie te bewegen. Het Rijk geeft geen tegemoetkoming voor de innovatiekosten zelf, maar vergoedt een deel van de studiekosten die daaraan vooraf gaan. Het betreft externe studies naar de technische of economische haalbaarheid van (voor het betrokken bedrijf) nieuwe producten of processen. Deze innovaties mogen op bestaande technologie zijn gebaseerd. De regeling is bedoeld voor bedrijven die niet uiterst geavanceerd zijn, maar 'technologie-volgend'.
Daarnaast is de bewindsman van plan iets te doen voor echt vernieuwende bedrijven. In de loop van 1998 komt er een aanvullende regeling, die het mkb moet stimuleren tot het aangaan van technologische samenwerkingsprojecten. Via deze regeling kan een bedrijf een vergoeding krijgen voor het laten uitvoeren van een technisch of economisch haalbaarheidsonderzoek, het laten zoeken van partners of het laten opstellen van een samenwerkings- of uitbestedingscontract. Wijers wil hier drie miljoen gulden voor uittrekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-21T00:00:00.000Z Redactie Computable