Managed hosting door True

Wijers verhoogt mkb-steun

 

Het midden- en kleinbedrijf (mkb) krijgt volgend jaar een extra stimulans om nieuwe technieken toe te passen. Minister Wijers van Economische Zaken heeft besloten het budget van de 'Haalbaarheidsfaciliteit MKB' in 1998 met vier miljoen gulden te verhogen tot tien miljoen gulden per jaar.

Met deze budget-uitbreiding stelt Wijers de regeling open voor het hele mkb. Voortaan kunnen ook bedrijven die al een onderzoeks-loonkostensubsidie ontvangen ervan gebruikmaken. Nu vallen zij nog buiten deze regeling.
De subsidie is bedoeld om kleinere bedrijven tot innovatie te bewegen. Het Rijk geeft geen tegemoetkoming voor de innovatiekosten zelf, maar vergoedt een deel van de studiekosten die daaraan vooraf gaan. Het betreft externe studies naar de technische of economische haalbaarheid van (voor het betrokken bedrijf) nieuwe producten of processen. Deze innovaties mogen op bestaande technologie zijn gebaseerd. De regeling is bedoeld voor bedrijven die niet uiterst geavanceerd zijn, maar 'technologie-volgend'.
Daarnaast is de bewindsman van plan iets te doen voor echt vernieuwende bedrijven. In de loop van 1998 komt er een aanvullende regeling, die het mkb moet stimuleren tot het aangaan van technologische samenwerkingsprojecten. Via deze regeling kan een bedrijf een vergoeding krijgen voor het laten uitvoeren van een technisch of economisch haalbaarheidsonderzoek, het laten zoeken van partners of het laten opstellen van een samenwerkings- of uitbestedingscontract. Wijers wil hier drie miljoen gulden voor uittrekken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213273). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×