Chipknip wint het van Chipper

De Chipper is praktisch onbruikbaar in Nederland. De meeste betaalautomaten in winkels zijn ingesteld op de concurrerende Chipknip. De één miljoen Postbank-klanten die de Chipper inmiddels bezitten kunnen er dus bijna nergens mee betalen. Dit blijkt uit een steekproef van de Consumentenbond.

Winkeliers zouden nog aarzelen over het aanpassen van hun betaalautomaten, omdat ze dan twee verschillende dure abonnementen voor chipkaarten moeten betalen. Daarnaast is het ombouwen van de kaartlezers een operatie die winkeliers liever niet tijdens de drukke feestdagen uitvoeren.
De Postbank ziet het allemaal niet zo zwart in en meent dat de opkomst van het chippen vergelijkbaar is met die van het pinnen. De Postbank heeft tot nog toe meer dan vijfduizend betaalautomaten omgebouwd voor de Chipper en wil dat aantal voor de jaarwisseling verdubbeld hebben. Medio 1998 moeten ongeveer dertigduizend apparaten zijn aangepast in ondermeer winkels en parkeerautomaten. Eind volgend jaar moet het totaal op honderdduizend stuks liggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.