Xs4all weigert Internet-tap

Xs4all weigert gehoor te geven aan een eis van het Ministerie van Justitie om het Internet-verkeer van een gebruiker af te tappen. Op dit moment loopt er een recherche-onderzoek naar één van de gebruikers van deze provider. Volgens Xs4all is er echter onvoldoende wettelijke grondslag voor de vordering tot afluisteren.

Deze weigering is volgens de wet strafbaar. De provider hoopt dat er snel een proefproces zal plaatsvinden, zodat een strafrechter een uitspraak doet over de vordering van Justitie. De eis tot het afluisteren van data werd op vrijdag 31 oktober bij Xs4all afgegeven door een rechercheur en een deskundige van het Gerechtelijk Laboratorium.
Justitie wil dat alle informatiestromen van en naar de verdachte gebruiker een maand lang wordt afgetapt en doorgegeven aan de politie. Het gaat hier om e-mail, webverkeer, nieuwsgroepen, chat en alle andere Internet-diensten die deze persoon gebruikt. Alle technische voorzieningen hiervoor zou Xs4all zelf aan moeten leggen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.