Meer dan één miljard voor technische trainingen

Nederlandse organisaties geven dit jaar 10 procent meer uit aan trainingen voor automatiseringspersoneel dan in 1996. Vorig jaar werd er 925 miljoen gulden uitgetrokken voor technische trainingen. Dit jaar is het bedrag de één miljard gepasseerd. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC.

De krapte op de arbeidsmarkt dwingt ondernemingen te zoeken naar mogelijkheden om hun beste personeel binnen te houden. Het aanbieden van trainingprogramma's is één van de manieren om aantrekkelijk te blijven voor de werknemers. Het onderzoek van IDC richtte zich in eerste instantie op de Amerikaanse markt. In de Verenigde Staten verliezen de traditionele cursussen met docenten terrein aan methodes die gebruik maken van multimedia, CD-rom's en Internet. Het grootste obstakel om optimale stafvaardigheden te behouden, is het gebrek aan tijd voor trainingen. "Dit fenomeen speelt niet alleen in de Verenigde Staten", meldt de Amerikaanse onderzoekster Ellen Julian.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.