Enertel en kabelexploitanten kandidaat voor Edunet

Telecombedrijf Enertel heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vorige week een aanbieding gedaan om het Edunet in te richten. Dit net maakt deel uit van de plannen van minister Ritzen om ict te integreren in het onderwijs.

De scholen moeten binnen vier jaar beschikken over computers, software en een aansluiting op Edunet. Minimaal tienduizend onderwijsinstellingen alsmede musea, bibliotheken en educatieve uitgevers krijgen een aansluiting op het landelijk netwerk.
Enertel dingt in samenwerking met negen regionale Telecommunicatiebedrijven en vijf kabelexploitanten naar de gunst van de minister. Het gaat hierbij om de landelijke transportdienst en Internet-dienstverlening voor dit Edunet. De overheid heeft een Europese aanbesteding uitgeschreven. Volgens Enertel voldoen de samenwerkende ondernemingen aan de eis van landelijke dekking. Negen van de tien scholen bezitten een kabelaansluiting. De overige scholen worden aan het landelijk netwerk gekoppeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.