Rechtbank contracteert Worldcom

De Gerechtelijke Organisatie Amsterdam heeft een contract gesloten met Worldcom voor de exclusieve levering van telecommunicatiediensten. De Amsterdamse rechtbank aan de Parnassusweg hoopt de totale communicatiekosten terug te brengen met 20 procent en daarnaast jaarlijks meer dan een ton te besparen op de verbindingskosten.

Deze ontwikkeling maakt deel uit van een project dat de overstap op een volledig gedigitaliseerd systeem voor bestanden en dossiers moet bewerkstelligen. De organisatie verwacht dit project binnen vijf jaar af te ronden. Vanaf dat moment kunnen alle medewerkers via een digitaal netwerk toegang krijgen tot het archief en procedurele documenten.
Directeur Frans van Belle van Worldcom is tevreden met de nieuwe klant. "We gaan alle communicatiediensten over onze eigen infrastructuur leveren aan de Gerechtelijke Organisatie." Het telecombedrijf zal ook de drie hoofdvestigingen van de organisatie in Amsterdam met elkaar verbinden. "We zijn om verschillende redenen overgestapt naar Worldcom. We vonden dat de Nederlandse PTT, onze vorige leverancier, niet het service-niveau kan bieden dat we nodig hebben, terwijl Worldcom dat wel kan", aldus manager Ton van Pul van de Gerechtelijke Organisatie. De verbindingen van Worldcom zijn gebaseerd op glasvezel, waardoor de communicatie over het netwerk veilig is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.