Kabel snel geschikt voor tweeweg-verkeer

De Nederlandse kabelbedrijven gaan massaal investeren in infrastructuur en in nieuwe diensten op de kabel. Ze zullen daaraan tussen 1996 en 2001 ruim 4 miljard gulden besteden.

Momenteel is daarvan al ruim 1,1 miljard gulden gerealiseerd, vooral in infrastructuur. Dit blijkt uit een onderzoek van het bureau Verdonck, Klooster & Associates naar de gedane en voorgenomen investeringen op dit gebied. De overgang naar tweeweg-verkeer verloopt vrij snel. In 1999 zal ongeveer 70 procent van de aansluitingen hiervoor geschikt zijn. Dat is een jaar eerder dan aanvankelijk werd aangenomen. In het jaar 2000 zal 85 procent van de aansluitingen geschikt zijn voor tweeweg-verkeer.
De kabelsector staat echter pas aan het begin van een investeringsgolf. Veel geld gaat er naar diensten als Internet-toegang, telefonie en videodiensten als 'pay-per-view' en 'near video-on-demand'. De kabelbedrijven verwachten het meest van het aanbieden van Internet-toegang. Op langere termijn moeten videodiensten een winstmaker worden. Over kabeltelefonie bestaan aarzelingen. De concurrentie van telecombedrijven is sterk. Voor home-shopping via de kabel en interactieve televisie heeft de consument nog weinig belangstelling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.