Jorritsma overweegt differentiatie telecomtarieven

Minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat overweegt het principe te laten varen dat PTT Telecom overal in Nederland dezelfde tarieven moet hanteren. Lange tijd viel aan dit uitgangspunt niet te tornen. De nieuwe concurrentieverhoudingen hebben de minister echter aan het denken gezet.

Vooral de kortingen die nieuwkomer Worldcom in bepaalde Amsterdamse zakendistricten biedt aan het bedrijfsleven betekenen een bedreiging voor PTT Telecom. Niet alleen grote banken, maar bijvoorbeeld ook de Amsterdamse justitiële organisaties zijn klant bij Worldcom geworden.
Minister Jorritsma is gevoelig geworden voor de druk vanuit PTT Telecom om zakelijke klanten in het westen kortingen te geven. Vooral in bepaalde delen van de Randstad, waar Worldcom een eigen infrastructuur wil aanleggen, dreigt een harde concurrentieslag.
PTT Telecom heeft als argument dat deze nieuwkomer alleen de krenten uit de pap pikt, terwijl het voormalige staatsbedrijf overal in het land dezelfde tarieven moet hanteren. Bovendien is het verplicht ook economisch minder aantrekkelijke gebieden te bedienen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.