Bank moet 2000-aanpak debiteuren nagaan

In antwoord op vragen van Tweede Kamer-lid Verkerk stelt minister Zalm van Financiën dat de debiteurenrelaties van de banken aanleiding kunnen geven tot problemen.

Zalm meent dat De Nederlandsche Bank (DNB) toezicht moet houden op de wijze waarop banken en andere financiële instellingen het 2000-probleem aanpakken. De centrale bank moet zich door de kredietinstellingen daarover laten informeren.
De Nederlandse banken moeten zelf goed opletten dat de bedrijven waaraan ze geld hebben uitgeleend voldoende maatregelen nemen tegen het millenium-probleem. Ondernemingen die dat nalaten, kunnen over de kop gaan. Dat kan de gezondheid van het bank- en kredietwezen ernstig schaden. Zalm wijst op onderzoek van ondermeer PA Consultants waaruit blijkt dat een belangrijk deel van het bedrijfsleven het 2000-probleem onderschat.
Zalm heeft de DNB-directie in een brief op haar verantwoordelijkheid in deze kwestie gewezen. DNB heeft vervolgens een circulaire naar alle banken gestuurd. Die krijgen tot 1 januari 1999 de tijd om hun voornaamste geautomatiseerde systemen aan te passen. De banken moeten het probleem voor hun eigen systemen zelf oplossen. Ze moeten tijdig bepalen of het 2000-probleem is opgelost voor de verrekeningssystemen waar ze aan deelnemen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.