Kok waarschuwt voor 2000-probleem

"Een blijvende onderschatting van de ernst van het millennium-probleem kan bedreigend zijn voor het ongestoord functioneren van vitale delen van de samenleving na het jaar 2000." Deze waarschuwing van minister-president Wim Kok viel te beluisteren tijdens de presentatie van het plan van aanpak van het Millennium Platform.

Volgens Kok is de bewustwording onder de maat. Door intensieve samenwerking - "het samen beter kunnen doen" - moet het probleem aan te pakken zijn. Ook internationaal staat het onderwerp op de hoogste politieke agenda. Kok meldde dat hij binnenkort overleg voert met de Engelse minister-president Tony Blair over de Europese afstemming over activiteiten in verband met de 'Jaar 2000'-problematiek. Koks ernstige woorden moeten het belang van een nationale aanpak kracht bij zetten. Het Millennium Platform, waar vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven zitting in hebben, coördineert die nationale aanpak.
Tijdens de aftrap liet voorzitter Jan Timmer, ex-topman van Philips, al weten dat "alles oplossen onmogelijk is". De opdracht van het platform luidt: de gevolgen van het eeuwwende-probleem tot een minimum te beperken, zodat de continuïteit van de dienstverlening niet in gevaar komt. In dit kader zijn drie doelstellingen geformuleerd: de bewustwording vergroten, bemiddelen tussen betrokkenen en de voortgang meten.
Een projectbureau is verantwoordelijk voor de uitvoerende werkzaamheden. Het bestaat uit vijf werkgroepen: communicatie, informatie- en communicatietechnologie,embedded software, juridische en financiële zaken, en ketenproblematiek. Inmiddels zijn een informatienummer (0800-9992000) en een Internet-site (http://www.mp2000.nl) in het leven geroepen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.