Oracle aast op klanten Informix

Met speciale migratiesoftware en een daarvoor ontwikkeld dienstenpakket probeert marktleider Oracle klanten van het financieel getergde Informix te bewegen over te stappen op zijn databases.

Oracle Nederland claimt met minimaal vijf klanten van Informix in gesprek te zijn over migratie naar een Oracle-omgeving. Naast de softwaretools en de dienstverlening biedt Oracle gunstige licentieprijzen voor bedrijven die Informix de rug toe keren. Informix-licenties kunnen voor Oracle-licenties ingeruild worden, tegen maximaal 35 procent korting op de Oracle-prijzen.
Peter van Langeveld, directeur van Informix Nederland, is niet onder de indruk van de actie van Oracle. Hij vertrouwt op de loyaliteit van zijn klanten. Hij wijst erop dat de liquiditeit ruim voldoende is om de bedrijfsvoering onafhankelijk en met vertrouwen voort te zetten: "We hebben de beschikking over 240 miljoen dollar, hebben organisatorisch en financieel alles rechtgetrokken en kunnen technologie aanbieden waar nog nooit iemand aan heeft getwijfeld." In Nederland draaide Informix het afgelopen kwartaal weer met een bescheiden winst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.