Bouw infrastructuur voor Werk & Inkomen

Twee Europese aanbestedingsprocedures moeten deze maand leiden tot een opdracht voor de aanleg van een Cvcs-netwerk (Cliëntvolgcommunicatiestelsel) en voor de bouw van een systeem om de intake van werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden te ondersteunen. Dit valt onder het SWI-programma (Samenwerking Werk & Inkomen).

Met het SWI-programma willen Regionale Bureaus Arbeidsvoorziening, gemeentelijke sociale diensten en uitvoeringsorganisaties in de sociale zekerheid (uvi's) het beroep op uitkeringen terugdringen en (her)opname in het arbeidsproces bevorderen. Daarvoor moeten overal in het land SWI-centra worden ingericht, waarin ook voorzien is een gemeenschappelijke 'opname'. Zo krijgen de drie betrokken organisaties de beschikking over dezelfde gegevens en hoeven cliënten niet bij drie loketten hun verhaal te doen.
Een Cvcs maakt de samenwerking mogelijk. De nu te ontwikkelen opname-module is een onderdeel daarvan. Het Cvcs-netwerk verbindt de SWI-centra. Dat netwerk moet ook koppelingen krijgen met andere infrastructuren, zoals Gemnet.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.