Simac verkoopt distributiedochters

Simac Techniek gaat ondermeer dochterondernemingen Simac CSI en distributeurs SDB Nederland en SDB België afstoten. CSI gaat voortaan zelfstandig verder.

De beide vestigingen van SDB moeten voor april 1998 verkocht zijn. Simac mist daardoor 140 miljoen gulden van zijn omzet; ongeveer 30 procent. Directeur Eric van Schagen meent dit verlies volgend jaar al te kunnen compenseren door autonome groei en door integratie van de overgebleven opgekochte bedrijven.
Volgens een marktanalist lijken de bewegingen van Simac - acquireren en verkopen - op het eerste gezicht contrair. Bij nader inzien zou de verklaring liggen in het feit dat de hardware-activiteiten de winstmarges drukken. Hierdoor blijft de waardering op de beurs onder de maat. Simac heeft daarom besloten zich te richten op dienstverlening voor software (ondermeer leverancier van Baan-pakketten in Duitsland), netwerken en datacommunicatie. Het 'dozenschuiven' gaat nu de deur uit.
Wat verder mee kan spelen, zo oppert de analist, is dat door de vele kleine acquisities die Simac in korte tijd heeft gepleegd belangenverstrengeling is voorgekomen. Ook kan het zijn dat de integratie van bepaalde nieuwe bedrijfsonderdelen niet soepel verloopt en daarom de organisatie moet worden aangepast.
De Veldhovense automatiseerder noemt zelf als voornaamste oorzaak voor deze koerswijziging de toenemende concurrentie tussen de eigen distributie- en verkoopafdelingen. "Dit is een heroriëntatie op de kernactiviteiten", aldus Simac.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.