Prijs van EC voor Nederlandse studenten

Drie Nederlandse studenten hebben de eerste prijs in de wacht gesleept in een wedstrijd voor ontwikkeling van educatieve software. Deze was uitgeschreven door de Europese Commissie.

Franc Goebbels, André Schuurman en Hein Hoonakker wonnen in de categorie van studenten uit het beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Een Europese jury beoordeelde ruim driehonderd projecten van jongeren.
De EC organiseerde de multimedia-competitie om aandacht te vragen voor toepassing van ict in het onderwijs. De studenten van de Universiteit van Amsterdam wonnen met hun zeilcursus voor beginners.
De Groningse informatici Ron Buist, Jan de Graaf en Wim Wichers ontvingen de Golden Bit Award 1997 voor het beste afstudeerverslag. Zij ontwikkelden ter afsluiting van hun studie een software-systeem voor interactief telewinkelen. Het systeem gaat problemen van het handel drijven via Internet te lijf vanuit een spelachtige gebruikersvorm.
De prijs is ingesteld door de afdeling Informatietechniek van het Koninklijk Instituut voor ingenieurs. De Graaf en Wichers gaan het product op de markt brengen, met steun van een aan de Universiteit van Groningen verbonden fonds.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.