Cobol-opleiding speelt in op tijdnood

Opleidingsinstituut Vac biedt sinds twee weken vernieuwde cursussen in de programmeertaal Cobol die van start gaan wanneer de klant dat wil. Hiermee wil Vac tegemoet komen aan het nijpende tijdsgebrek waarmee organisaties te kampen hebben wat betreft het millennium-probleem en de invoering van de euro.

De specialisatiegraad en daarmee de duur van de opleiding is te variëren van 'basis' tot 'expert'.
De vraag naar Cobol-programmeurs stijgt momenteel gigantisch en de verwachting is dat dit alleen maar exponentieel zal toenemen. Vandaar ook dat het Vac zijn lessenaanbod heeft aangepast. "Bedrijven hoeven nu niet meer te wachten tot er een cursusmodule van start gaat, maar kunnen vandaag mensen aanmelden en die morgen al sturen", zegt adjunct-directeur Paul Kool. De basis voor Cobol wordt in twintig dagen gelegd. Daarna kan de cursist zich specialiseren. "Daarbij richten we ons op het specifieke bedrijf dat zijn personeel laat bijscholen", benadrukt Kool. Zo wil hij ervoor zorgen dat mensen de opgedane kennis direct in hun werkomgeving kunnen toepassen.
Vac biedt ook een versneld traject. "Dat levert 'scanners' op, mensen die coderegels kunnen doorlopen op zoek naar fouten. Het repareren daarvan wordt overgelaten aan automatiseerders met meer scholing en ervaring", vertelt de Vac-directeur. Ook hier biedt zijn organisatie uitkomst, middels verdere lessen, praktijkopdrachten en begeleiding op de werkplek. De tijdsduur voor het afleveren van een Cobol-programmeur is gemiddeld vijftig dagen. Vac garandeert hierbij de kwaliteit van zijn afgestudeerden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.