Opta bekijkt interconnectie-tarieven

De Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (Opta) wil het orgaan zijn dat zich richt op mededingingsvraagstukken in de telecombranche. De Nederlandse Mededingings Autoriteit (NMA) moet deze gevallen overlaten aan de Opta. Dit zei Hans Bakker, directeur van de Opta tijdens een bijeenkomst van telecombedrijf Versatel.

"Onze organisatie wil niet te maken krijgen met uitspraken van de NMA, zolang deze onder het ministerie van Economische Zaken valt. De Opta volgt de richtlijnen van de NMA, tenzij de effecten daarvan tegengesteld zijn aan onze bepalingen", aldus Bakker.
De NMA is vorige maand geïnstalleerd en moet toezicht houden op de eerlijke concurrentie in Nederland. De directeur van de Opta vindt dat zij als 'Nederlandse telecomregulator' binnenkort een antwoord moet geven op de vragen die rijzen omtrent de interconnectie-tarieven. PTT heeft een hoog tarief vastgesteld voor bedrijven die gebruik willen maken van haar infrastructuur. Deze tarieven zetten de concurrentie op achterstand, zo menen Telfort en Versatel. Zij hebben dan ook een klacht ingediend bij de Opta.
De Opta is niet tevreden met de nieuwe telecomwet waarover het parlement zich binnenkort buigt. Zij vindt de wetgeving te gedetailleerd. De Opta pleit voor een kaderwetgeving waarin de doelstellingen zijn aangegeven. Het is dan mogelijk de regelgeving aan te passen aan de ontwikkelingen in de praktijk. De minister houdt voorlopig vast aan de gedetailleerde wet. Dat zal Bakker niet verbazen. In zijn lezing beklaagde hij zich immers over het gebrek aan inzicht bij de politiek van de specifieke kanten van de telecommarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.