C/tac wil naar de NMAX

Sap-specialist C/tac bereidt zich voor op een beursnotering aan de Nieuwe Markt van Amsterdam Exchanges (Nmax) in het voorjaar van 1998. C/tac is een adviesbureau dat Sap-software en -systemen verkoopt, implementeert, onderhoudt en beheert. Het wil door een beursgang extra kapitaal genereren om toekomstige groei te financieren.

Directeur Cooymans denkt daarbij aan het starten van buitenlandse activiteiten om klanten te ondersteunen die buiten Nederland opereren. Hij noemt Engeland als eerste territoriumuitbreiding. Verder wil Cooymans via de beursnotering de naamsbekendheid van zijn bedrijf vergroten. Dat is niet alleen nodig om succesvoller in de arbeidsmarkt te kunnen opereren. Daarnaast heeft C/tac de ambitie om samen met Origin aan de top te staan van Nederlandse Sap-leveranciers. Naast het midden- en kleinbedrijf behoren ook grote ondernemingen, zoals Schiphol, Enertel, Ericsson, Bavaria, De Nederlandsche Munt en Start Uitzendbureau, tot de klantenkring.
Cooymans kiest voor de Nmax omdat deze beurs voor jonge en veelbelovende ondernemingen het best bij het karakter van zijn bedrijf zou passen. C/tac is een snelle groeier: in 1992 behaalde het bedrijf met vijf man een eerste omzet van 653 duizend gulden. Inmiddels telt het 85 mensen en draaide het in de eerste helft van 1997 een omzet van 6,8 miljoen, resulterend in een winst van 618 duizend gulden. ING Barings begeleidt de beursgang. Overigens zal Cooymans een meerderheid van de aandelen behouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.