Smit moet Progress gezicht geven

De nieuwe directeur van het door een uittocht van medewerkers geplaagde Progress, Jaap Smit, gaat het veranderingstraject dat vorig jaar werd ingezet, voortzetten. De plannen voor dit traject, dat is gericht op het intensiveren van de dienstverlening, zijn tot stand gekomen onder leiding van Smits voorganger Mike Gallagher.

Progress, leverancier van ontwikkelomgevingen en databases, wil bij complexe projecten waarbij meerdere partners betrokken zijn meer de rol van hoofdaannemer op zich nemen. "Uitsluitend op verzoek van de klant", zegt Smit, die weet dat hij niet met zijn partners moet gaan concurreren omdat het partnerkanaal voor Progress cruciaal is. "Het afgelopen jaar is de organisatie uitgerust voor haar nieuwe taak. Nu is het tijd om het nieuwe concept in de praktijk te gaan brengen."
Progress is bezig om alle applicaties overzichtelijk op Internet te krijgen. "Vaak ligt software, ontwikkeld door één van onze partners, gewoon ergens op de plank. Andere bedrijven zouden daar in nieuwe projecten gebruik van kunnen maken", zegt de nieuwe directeur.
Progress heeft in Nederland driehonderd partners, die vijfhonderd standaardapplicaties hebben ontwikkeld. De virtuele bibliotheek met stukjes software-oplossingen vervangt de papieren catalogus die Progress voorheen elk jaar publiceerde. Smit dicht deze bibliotheek grote waarde toe, omdat partners sneller software kunnen ontwikkelen als ze (deels) gebruik maken van bestaande oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.