Gebruik databases blijft toenemen

Ongeveer 25 duizend vestigingen van Nederlandse IT-gebruikers heeft een databasesysteem tot zijn beschikking. Binnen twee jaar zal dit aantal gegroeid zijn tot 31 duizend. Dit concludeert Heliview in het onderzoeksrapport Databases en informatiesystemen 1997.

De groei betreft voornamelijk de PC-georiënteerde database-software. Het gebruik van database-management-systemen wordt verder positief beïnvloed door toepassingen als gegevenspakhuizen en het ontsluiten van databases via Internet.
Laatstgenoemde toepassing wordt echter maar mondjesmaat benut. Op dit moment passen nog geen duizend vestigingen van bedrijven deze vorm van database-gebruik toe. Volgens het onderzoeksbureau zijn er echter 7300 'potentiële' gebruikers. Gegevenspakhuizen zijn duidelijk meer in trek. 2600 Vestigingen hebben inmiddels een project lopen en Heliview verwacht dat dit aantal binnen twee jaar verdubbelt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.