World Online gehackt

De wachtwoordbestanden van World Online, één van de grootste Internetproviders van Nederland, zijn deze week gekraakt door een groep computerhackers.

De toegangscodes en de bijbehorende gegevens van de ruim 54 duizend World Online-abonnees bleken vrij makkelijk te ontcijferen. De gehackte provider ontkende aanvankelijk, maar maakte vervolgens bekend dat het lek is gedicht. Het fundamentele probleem is echter nog niet opgelost.
World Online wijst zijn gebruikers wachtwoorden toe die 'met een relatief eenvoudig stukje software te achterhalen zijn', verklaarden de anonieme hackers inDe Telegraaf. Gebruikers van World Online wordt bij aanmelding aangeraden hun wachtwoord samen te stellen uit de eerste vier letters van hun gebruikersnaam plus vier cijfers die automatisch worden toegewezen.
Hierdoor zijn er slechts tienduizend verschillende combinaties mogelijk voor elk normaal wachtwoord bij deze provider. "Ze waren in gemiddeld vijfduizend stappen per abonnement te kraken. Dat is een peulenschilletje voor een snelle PC", aldus de krakers. Het doel van de actie was te bewijzen hoe slecht het gesteld is met de beveiliging op Internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.