Managed hosting door True

Miljoenen-investering in bèta-studies

 

De overheid en het bedrijfsleven gaan de komende jaren ieder 40 miljoen gulden investeren in technische en bètastudies, waaronder informatica. De ministers Ritzen (Onderwijs), Melkert (Sociale Zaken) en Wijers (Economische Zaken) starten aanstaande donderdag een stichting die de exacte opleidingen aantrekkelijker moet maken.

De organisatie moet ook de banden tussen onderwijs en bedrijfsleven aanhalen. Werkgeversorganisatie VNO-NCW, MKB-Nederland, het beroepsonderwijs, de vereniging voor universiteiten Vsnu, de HBO-raad en het Centraal Bestuur voor de Arbeidsvoorziening participeren in dit project.
De aanleiding van dit initiatief is de afnemende interesse van beginnende studenten voor ondermeer informatica-opleidingen. Bedrijven uiten dan ook regelmatig hun zorgen over het voorspelde tekort aan automatiseerders. Jongeren blijken een baan in de automatisering vaak onaantrekkelijk te vinden. Eén van de hoofdpunten uit de samenwerkingsovereenkomst is dat bedrijven de beroepen in ondermeer de IT aantrekkelijker maken. Ze kunnen dit bereiken door bijvoorbeeld bredere functies aan te bieden. De opleidingen moeten op hun beurt breed inzetbare werknemers afleveren. De samenwerkende partijen zullen mogelijkheden onderzoeken om mensen uit het bedrijfsleven onderwijs te laten geven. De aanzet voor deze investering is gegeven op Prinsjesdag.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213553). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×