Getronics ziet af van aankoop Roccade

Een Grieks drama: zo typeert Getronics-topman Risseeuw de stukgelopen onderhandelingen met de Staat der Nederlanden over de verkoop van Roccade Informatica Groep. Vanochtend meldde Risseeuw aan het ministerie van Binnenlandse Zaken, de onderhandelaar namens de Staat, dat zijn bedrijf zich terugtrekt als koper.

Getronics' redenen: onoverbrugbare verschillen over de kosten en aansprakelijkheid van het millennium-probleem, en de aard van de gesprekken (Binnenlandse Zaken wilde vooralsnog alleen over de hoofdlijnen praten, terwijl Getronics inhoudelijk op zijn ingediende plan wilde ingaan).
Het bod van Getronics lag om en nabij 1,4 miljard gulden. Deze prijs was exclusief de kosten van het millennium-probleem. Risseeuw wilde die opvoeren als aftrekpost. Die post zou hoog kunnen oplopen, omdat het bij de overheid gaat om miljoen regels code. Op dit moment ligt de marktprijs voor het aanpassen van één regel op 3,50 gulden. Volgens Risseeuw zou dit bedrag al snel richting de 5,50 gaan. Binnenlandse Zaken kon en wilde echter geen inzicht geven in de hoeveelheid miljoen regels code die eventueel Jaar 2000-gereed moeten worden gemaakt. Ook weigerde zij de aansprakelijkheid van eventuele gevolgschade op de agenda te zetten. Gegeven het feit dat er ook niet direct inhoudelijk over de plannen zou worden gepraat, ontstonden er voor Getronics teveel onzekerheden. "We moeten rekening houden met onze aandeelhouders - 80 procent is pensioenfondsen - en kunnen ons niet in een avontuur storten", aldus Risseeuw.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.