ID Research komt in handen van Ordina

Ordina Beheer neemt het adviesbureau ID Research over. Naar verwachting is de aandelenoverdracht eind december in kannen en kruiken. ID Research zal in ieder geval de eerstkomende jaren als zelfstandige opererende organisatie voortbestaan.

Directeur G.M. Wijers heeft nu nog de meerderheid van de aandelen in handen. De rest is verdeeld over een aantal persoonlijke deelnemingen. Hoeveel Ordina voor deze aandelen wil betalen, geven beide partijen niet prijs.
Belangrijk element in de onderhandelingen was het behoud van onafhankelijkheid. Volgens een woordvoerder van ID Research heeft Ordina mandaten verstrekt "waarmee we de komende jaren onder eigen naam op dezelfde voet kunnen doorgaan".
ID Research opereert als advies- en onderzoeksorganisatie op het terrein van software-renovatie, kennismanagement, modellering en architecturen, en hulpmiddelen. Tot de klantenkring behoren IT-afdelingen van banken, overheidsdepartementen en telecommunicatiebedrijven. Het is met vijftien medewerkers een kleine speler in de markt voor IT-innovatie. Dat wil voor potentiële klanten nog wel eens reden zijn om uit het oogpunt van continuïteit en stabiliteit voor grotere partijen te kiezen. "Zo schreef een overheidsafdeling onlangs een offertetraject uit voor grote bedrijven als Cap Gemini en Origin, maar dacht ze niet aan ons", vertelt de woordvoerder. "Voor ID Research is het krijgen van een 'grotere rug' voorwaarde om grootschaliger te kunnen werken."
Uiteindelijk viel de keuze op Ordina Beheer, waarmee het al regelmatig samenwerkt. Het Utrechtse automatiseringsbedrijf ziet in de activiteiten van het Goudse bureau een versterking van zijn dienstenpakket. "Wij beschouwen ID Research als een vliegwiel om blijvend te vernieuwen. Ook kunnen we gezamenlijk optreden in projecten voor onze klanten", aldus een zegsman van Ordina.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.