Verdachte Ordina-commissaris blijft aan

Ordina Beheer ziet nog geen aanleiding stappen te ondernemen tegen zijn commissaris André B. Deze topman van bouwbedrijf NBM Amstelland werd vorige week in het kader van de beursfraudezaak gearresteerd op verdenking van witwassen en valsheid in geschrifte.

Vorige week vrijdag werd zijn hechtenis op last van de rechter-commissaris geschorst. Volgens zijn raadsman R. Verbunt wordt hij alleen nog verdacht van fraude met zijn persoonlijke belastingaangifte. Justitie zet het onderzoek voort.
B. onderhoudt overigens goede contacten met Adri S, een andere verdachte in de beursfraudezaak en grootaandeelhouder van Ordina.
E. de Boer, algemeen directeur van Ordina, toont zich geschokt over de verdachtmakingen aan het adres van André B., die sinds vorig jaar deel uitmaakt van de Raad van Commissarissen. De Boer heeft echter geen zin in paniekvoetbal en wacht de verdere gang van zaken af voordat de positie van B. eventueel ter discussie wordt gesteld. Mocht het daadwerkelijk tot een strafrechtelijk vervolg komen, dan is hij verstandig genoeg om zelf uit de raad te stappen, aldus De Boer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.