CMG wil erkenning als pakketleverancier

CMG staat vooral bekend als dienstverlener en systeemontwikkelaar en -integrator. Dat een belangrijk deel van de omzet bestaat uit pakketsoftware is minder bekend. In Nederland draaien duizenden installaties van CMG-software op het gebied van salarisverwerking, personeelsinformatiesystemen en roostersystemen voor scholen.

Miniatuurstad Madurodam implementeerde dit jaar het salarisverwerkingspakket Paymaster.
Tekenend voor de onbekendheid van de markt met CMG als productleverancier is dat Madurodam bij de selectie toevallig met de CMG-software in aanraking kwam. Sinds 1 juli dit jaar gebruikt Madurodam het pakket voor salarisverwerking. In het selectietraject keek de miniatuurstad ook naar E-salaris van Exact. Dat pakket voldeed echter niet aan de eisen. Het seizoenkarakter van de bedrijfsvoering vraagt arbeidsovereenkomsten in vele soorten en maten. "De vereiste flexibiliteit in het parametriseren van de loonmodellen kon Paymaster ons wel bieden", aldus Menno de Jong,controller bij Madurodam.
De implementatie is onderdeel van een project gericht op het optimaliseren van de interne financiële verslaglegging. De Jong prijst vooral de flexibiliteit. Die flexibiliteit vraagt wel aandacht voor het aanpassen van de parameters.
Voorheen voerde Raet de salarisadministratie uit. Volgens De Jong leidt het standaardpakket tot een besparing in de operationele kosten. Verder heeft hij meer grip op de kostendifferentiatie voor zijn interne boekhouding.
CMG wil nu naam maken als leverancier van zowel diensten als standaardsoftware. "Pakketsoftware is van oudsher al belangrijk voor ons. Als je een pakket verkoopt, heb je een klant voor enkele jaren aan je bedrijf gebonden. Daarmee is een deel van de toekomstige omzet verzekerd", zegt Koos Zwerver,national director van de divisie Information Processing van CMG.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.