Limburg investeert in ICT-trainingen

Limburg krijgt een expertise-centrum voor informatie- en communicatietechnologie (ict). Dit centrum moet meehelpen het gebrek aan informatici in Limburg op te lossen. Het bedrijfsleven en de Provincie betalen mee aan het centrum, dat in 1998 operationeel zal zijn.

Aanleiding is een onderzoek van het bureau Booz Allen en Hamilton uit 1995. De onderzoekers raden Limburg aan om meer initiatieven te ontwikkelen op ict-gebied. Overheidsorganen en bedrijven besloten vervolgens samen aan een instituut te werken dat voorziet in ict-opleidings- en trainingsdiensten. Het centrum biedt ongeveer tweehonderd opleidingsplaatsen.
Cursisten krijgen een korte, marktgerichte opleiding. "Deze trainingen zijn afgestemd op de behoeften van de bedrijven", zegt Frans Ridderbeekx van de Industriebank Liof, één van de deelnemende bedrijven. "De deelnemers zijn al in dienst van bedrijven of melden zich aan via het Regionaal Bureau voor de Arbeidsvoorziening. We kunnen geen baangarantie geven. We verwachten wel dat er volgend jaar behoefte is aan zeker tweehonderd automatiseerders."
Als vestigingsplaats is Heerlen gekozen. Op termijn wordt het centrum ondergebracht in het Technohouse, dat naast de Hogeschool Limburg wordt gebouwd. Het is de bedoeling dat bedrijven op deze ict-concentratie afkomen en zich in Limburg vestigen.
Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling draagt 1,2 miljoen gulden bij aan de investeringskosten. De Provincie Limburg stelt 1,4 miljoen ter beschikking, waarvan een deel komt uit financieringsmiddelen van het ministerie van Economische Zaken. De samenwerkende bedrijven en instellingen nemen 1,6 miljoen gulden voor hun rekening. Het centrum moet over drie jaar winstgevend zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.