TUE-studenten krijgen notebook

De komende vier jaar krijgen alle studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) een notebook-computer met software. Deze actie maakt deel uit van het vernieuwingsprogramma dat de universiteit vandaag start.

Dit project dient ict (informatie- en communicatietechnologie) te integreren in de onderwijsmethodiek. De Eindhovense universiteit is na een Europese aanbestedingsronde een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar aangegaan met Cap Gemini en Computer Company. De TUE steekt de komende jaren 25 miljoen gulden in dit vernieuwingsprogramma.
"Naast de positieve impuls die dit aan het onderwijs zal geven, zullen studenten straks hun jarenlange intensieve ervaring met deze technologie op de arbeidsmarkt ten nutte kunnen maken", zo verklaarde de Eindhovense rector magnificus Martin Rem bij de uitreiking van de eerste notebook.
De eerste notebooks zijn vandaag uitgereikt door algemeen directeur Jos Houben van Computer Company aan eerstejaarsstudenten scheikundige technologie. Op de campus komen op tientallen plekken netwerkaansluitingen, waardoor studenten op veel meer plaatsen dan nu toegang hebben tot bibliotheekbestanden, digitaal aangeboden studiestof en e-mail-faciliteiten. Studenten kunnen ook vanuit hun huisadres de netwerkvoorzieningen van de Eindhovense universiteit via inbelfaciliteiten benutten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.