Zorgsector 2,5 miljard kwijt aan 2000

Volgens het millennium-platform Zorg zal de Nederlandse zorgsector anderhalf tot 2,5 miljard gulden kwijt zijn aan het oplossen van het Jaar 2000-probleem. De hoge kosten worden vooral veroorzaakt door het grote aantal apparaten waarin chips zijn verwerkt die mogelijk niet goed meer werken in het jaar 2000.

De sector ging eerder uit van een bedrag van rond de zeshonderd miljoen gulden.
Voorzitter A. Krol van de Nederlandse Zorg Federatie spreekt over een crisis. Krol, die tevens voorzitter is van het platform dat de millennium-aanpak in de gezondheidssector moet coördineren, gelooft niet dat iedereen klaar is op 31 december 1999 en denkt dat met de reparatie van apparaten die van minder cruciaal belang zijn, moet worden gewacht.
In Groot-Brittannië noemt men zelfs al een aantal van 1500 doden in het geval het mis zal lopen in de Britse gezondheidszorg. Uit het onderzoek "Year 2000 and healthcare computing" van de Engelse Taskforce 2000 blijkt dat als de sector er niet in slaagt zijn apparatuur en systemen op tijd aan te passen, de medische zorg totaal wordt ontwricht, de behandeling van patiënten in gevaar komt, ziekenhuizen en andere medische organisaties in grote financiële problemen komen en er een hoge berg claims ontstaat. Ziekenhuizen zullen in januari 2000 alleen open zijn voor eerste hulp en noodsituaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.