Managed hosting door True

Onvoldoende geld voor gericht IT-onderzoek

 

Om maatschappelijk relevant informatica-onderzoek te stimuleren, heeft Stichting Informatica-onderzoek in Nederland (Sion) de Nationale Onderzoeksagenda opgesteld.

Op de agenda prijken acht thema's waarbinnen onderzoeksvoorstellen subsidies kunnen krijgen:requirements engineering, software-architectuur, multimedia, elektronische snelweg,embedded systems, kennisontsluiting,computational science en virtuele realiteit.
Sion denkt voor de uitvoering ervan de komende vijf jaar dertig miljoen gulden nodig te hebben. Op dit moment is slechts een paar miljoen gulden beschikbaar. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschappen wil voorlopig niet met extra geld over de brug komen.
Sion, gelieerd aan de Nederlandse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek (NWO), heeft het programma in opdracht van OC&W opgesteld. Het is een uitwerking van de aanbevelingen die de Overlegcommissie Verkenningen deed aan het ministerie. Zij constateerde ondermeer dat het informatica-onderzoek toepassingsgerichter moet zijn, zonder dat het autonoom onderzoek veronachtzaamd wordt. De bedoeling is dat de agenda om de twee jaar wordt bijgesteld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/213689). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×