Hackers breken in bij Pentagon

De afgelopen twee weken hebben hackers een aantal maal een bres weten te slaan in de beveiliging van computersystemen in het Pentagon. De computerkrakers zijn daarbij niet doorgedrongen tot gevoelige informatie, opgeslagen in de zogenaamde 'geclassificeerde systemen'.

Wel waren ze in staat rond te neuzen in de 'niet-geclassificeerde systemen'.
"De aanvallen waren de best georganiseerde en systematische tot nu toe", meldt John Hamre, een hoge ambtenaar bij het Amerikaanse ministerie van Defensie. Hamre ziet op dit moment geen reden het incident in verband te brengen met de gebeurtenissen die momenteel gaande zijn in Irak. Hij speculeerde zelfs dat de aanvallen deel zouden uitmaken van een 'hackers game'.
Het is niet de eerste inbraak in computersystemen van de Amerikaanse overheid. In december vorig jaar was de site van de Amerikaanse luchtmacht gekraakt. Hackers hadden daarbij een pagina met luchtmachtstatistieken vervangen door een foto waarop een man en een vrouw seks met elkaar bedreven. De site is daarna 24 uur uit de lucht geweest.
"Het incident van de afgelopen twee weken heeft ons in ieder geval weer wakker geschud voor gevaren die op de loer liggen", aldus Hamre. Het Pentagon grijpt de reeks inbraken wel aan om nu serieuze aandacht te besteden aan de beveiliging van 'niet-geclassificeerde' systemen. Verder worden maatregelen getroffen om hackers sneller in de kraag te grijpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-02-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.