Akkoord bedrijfsleven over e-handel EU

In Brussel hebben vertegenwoordigers uit het Europese bedrijfsleven richtlijnen afgesproken voor elektronische handel. Daartoe is een Memorandum of understanding getekend.

Tot de ondertekenaars behoren vertegenwoordigers uit het bankwezen, de telecommunicatie, de detailhandel en de IT-sector. Ook consumentenbonden en organisaties uit het midden- en kleinbedrijf staan er achter.
Uitgangspunt is dat kleine en middelgrote ondernemingen open toegang krijgen tot de elektronische handel. De principe-overeenkomst heeft de steun van de Europese Commissie. De richtlijnen hebben betrekking op vijf belangrijke gebieden: van de totstandkoming van een architectuur die aansluiting van de systemen op elkaar moet garanderen tot standaarden voor productinformatie, de uitwisseling van juridisch bindende documenten, betalingssystemen, en wettelijke rechten en verantwoordelijkheden.
Als het elektronisch zakendoen werkelijk tot wasdom wil komen, zijn zelfregulering en afspraken per sector te prefereren boven regulering van overheidswege. De rol van de publieke autoriteiten zou zich moeten beperken tot de bevordering en implementatie van Europese en internationale overeenkomsten op gebieden als telecommunicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.