AOL-directeur nieuwste online-miljardair

AOL-president Steve Case is de nieuwste online-magnaat die de grens overschrijdt van een bezit dat één miljard dollar waard is. Case dankt deze rijkdom vooral aan de hoge beurskoers van de aandelen America Online, waarvan hij er 8,54 miljoen bezit.

De directeur van de online-dienst was verantwoordelijk voor de overnames van concurrent Compuserve en browserfabrikant Netscape. Die aankopen hebben de aandelen van AOL flink opgedreven. Case voegt zich nu bij IT-rijken als Jeff Bezos van boekhandel Amazon.com, David Filo en Jerry Yang van zoekdienst annex portaal Yahoo, Larry Ellison van databankfabrikant Oracle, Michael Dell van PC-fabrikant Dell Computer en natuurlijk Bill Gates van Microsoft.
Ondertussen bedient de online-dienst meer thuisgebruikers dan alle Internet-providers in de Verenigde Staten bij elkaar. Dit blijkt uit onderzoek van de marktanalyse-tak van de Amerikaanse uitgeverij Ziff-Davis. AOL had in augustus dit jaar meer dan veertien miljoen abonnees, terwijl de lokale providers in de VS ongeveer dertien miljoen gebruikers hadden. In januari lag de verhouding nog op respectievelijk acht- en twaalf miljoen.
Die stijging komt neer op een marktaandeelgroei van 30 naar 42 procent. Bij deze vergelijking zijn echter nationale aanbieders als AT&T Worldnet en het Microsoft Network niet meegeteld. Ter compensatie is AOL-dochter Compuserve ook niet meegerekend. Ziff-Davis Market Intelligence verwacht dat deze stijgende lijn voor AOL zich de komende maanden zal voortzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.