Banken weigeren LG Semicon krediet

De crediteuren van LG Semicon hebben gisteren unaniem besloten nieuwe leningen aan de Zuid-Koreaanse chipfabrikant te bevriezen.

De aanleiding voor deze kredietweigering is het feit dat het bedrijf protesteerde tegen de voorwaarden van de lang geplande, en van overheidswege verplichte, fusie met concurrent Hyundai Electronics Industries.
De banken zijn ook overeengekomen verdere gesprekken te voeren over het al dan niet terugtrekken van bestaande leningen. Dit meldt Bae Chan-Byung, president van de Commercial Bank of Korea, die de grootste schuldeiser is van de halfgeleiderproducent. "De crediteuren hebben besloten nieuwe leningen aan LG Semicon voor onbepaalde tijd uit te stellen omdat het bedrijf niet meewerkte aan de voorgestelde fusie", aldus de bankdirecteur.
LG Semicon-president Koo Bon-Joon kondigde zondag aan dat zijn onderneming het Amerikaanse consultantsbedrijf Arthur D. Little gaat aanklagen wegens een oneerlijke inschatting van de fusie. De consultants stelden vorige week dat Hyundai bestuurscontrole moet krijgen van de nieuwe, gefuseerde organisatie. Het gecombineerde bedrijf zou de op één na grootste chipfabrikant ter wereld zijn. Eerder waren LG Semicon en Hyundai het eens geworden dat het in Boston gevestigde Arthur D. Little zou uitmaken wie de leiding in handen krijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.