Intel neemt aandeel in Think3

Intel heeft een minderheidsaandeel gekocht in Think3, leverancier van cad-software (computer aided design). Dit bedrijf, voorheen bekend als Cad.Lab, is opgericht door ex-president Joe Costello van Cadence Design Systems.

Think3 maakt driedimensionale cad-software voor het mechanisch ontwerpen van diverse producten, variërend van consumentenapparaten tot aangepaste luxe auto's. Intel meldde donderdag al dat het samenwerkt met de softwareleverancier om diens producten te optimaliseren voor de eigen microprocessorarchitectuur. Dit valt onder Intels strategie om marktaandeel weg te snoepen van Unix-werkstations, die traditioneel gebruikt worden voor rekenintensieve ontwerpapplicaties.
De twee bedrijven onthullen niet de voorwaarden of de omvang van Intels aankoop. Costello verklaart uit te zijn op een revolutie in de 3D-ontwerpwereld. "Wij denken dat dit elk moment kan gebeuren, ondermeer doordat de hardware van tegenwoordig makkelijk de prestatie-eisen van 3D-software aankan, en dat voor een prijs die de massa kan en wil betalen", aldus Costello.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.