Weer tegenvaller bij salarissysteem Biza

Na Raet blijkt ook RCC Public zich lelijk te hebben vertild aan het salarissysteem van de overheid (IPA). Alleen al het millennium-bestendig maken van het IPA-systeem, waarvoor het ministerie van Binnenlandse Zaken verantwoordelijk is, gaat bijna 22 miljoen gulden kosten.

Dat is ruim het dubbele van het bedrag dat eerder in een brief aan de Tweede Kamer als kostenindicatie is genoemd. Minister Bram Peper van Binnenlandse Zaken moet dit met spijt toegeven in een brief aan de Tweede Kamer. Hij reageert daarin op kamervragen naar aanleiding van een artikel inComputable.
De kosten van dit project, inclusief die van het agentschap Informatievoorziening Overheidspersoneel (Ivop), zijn zo sterk uit de hand gelopen dat het Expertise Centrum hier thans een onderzoek naar doet.
De prijs van het 2000-project ligt zelfs aanzienlijk hoger dan het bedrag waarvoor Raet destijds dacht het hele systeem te kunnen vervangen. De voorspelling van Raet-directeur Personele Systemen, T. Willemsen, dat het stopzetten van de samenwerking met Raet de overheid veel meer geld gaat kosten, blijkt volledig uit te komen.
Raet kreeg in juni 1996 opdracht de klus voor twaalf miljoen gulden te klaren. Half maart van dit jaar werd het contract eenzijdig opgezegd. Het ministerie vond de kwaliteit van de ontwikkelde software onvoldoende. Raet meende daarentegen dat het begeleidende agentschap (Ivop) in gebreke is gebleven. Sindsdien bestrijden beide partijen elkaar voor de rechter. De Staat eist ongeveer zestien miljoen van Raet. Dit laatste bedrijf vordert op haar beurt weer 46 miljoen van de Staat.
Nadat de vervanging van het IPA-systeem in maart was stopgezet, werd besloten deze salarisadministratie eerst 2000-bestendig te maken. Volgens de huidige planning moet dit per 1 januari 1999 zijn gerealiseerd. Roccade kan echter pas aan het eind van het eerste kwartaal een 2000-garantie afgeven. Dan kan ook de finale test worden uitgevoerd, zo blijkt uit Pepers brief.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-23T00:00:00.000Z Redactie Computable