Biza reorganiseert IT-beleidsafdelingen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat een belangrijke rol speelt bij het IT-beleid van de overheid, gaat de afdelingen die zich daarmee bezig houden, drastisch reorganiseren.

De huidige directie Interbestuurlijke Betrekkingen en Informatievoorziening (IBI) wordt opgeheven. Daarvoor in de plaats komen twee nieuwe directies: de directie Grote Stedenbeleid en Interbestuurlijke Betrekkingen (Dgsib), en de directie Informatievoorzieningsbeleid voor de Openbare Sector (Dios).
De reorganisatie leidt ook tot het vertrek van de huidige IBI-directeur, mevrouw mr. M.E. Bierman-Beukema toe Water. Bierman vindt dat ze in de nieuwe organisatie moeilijk kan functioneren. Ze was sinds 1 maart 1995 directeur. In een reactie meldt Louis Berger van Binnenlandse Zaken dat het vertrek van Bierman-Beukema toe Water "geen enkele relatie met de reorganisatie" heeft. "Zij is kandidate (op verkiesbare plaats) voor het lidmaatschap van de Eerste Kamer en mede in verband daarmee beeindigt zij haar functie als directeur." Zij stopt per 1 april 1999.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.