Baan Company wil BMS terugkopen

Softwareproducent Baan Company wil de wederverkoper Baan Midmarket Solutions (BMS) kopen. Momenteel bezit, naast Baan Company, de investeringsmaatschappij Vanenburg Ventures een belang in BMS. De wederverkoper richt zich op de verkoop van software aan kleinere bedrijven. Daarnaast levert BMS diensten rond Baans erp-software.

Joshua Greenbaum, analist bij Enterprise Applications Consulting, noemt het logisch dat Baan BMS weer volledig onder zijn vleugels neemt. "Als Baan wil overleven, moet het controle krijgen over de markt van kleine en middelgrote bedrijven." De meeste erp-leveranciers - naast Baan ook Oracle en SAP - zijn bezig met het opzetten van organisaties die de zogenoemde middenmarkt moeten bedienen.
Tot voor kort bestond de erp-markt voornamelijk uit de 'Fortune 1000'-bedrijven, de duizend grootste ondernemingen ter wereld. De middenmarkt heeft echter veel minder middelen ter beschikking om te besteden aan implementatie, onderhoud en migratie van erp-software. Kleinere bedrijven gaan dus vaak op zoek naar bedrijven die dat voor hun uitvoeren. "Bijna elke klant uit het middensegment zal voor enige vorm van uitbesteding kiezen. Uitbesteding is dan ook een betere marktbenadering dan het gebundeld aanbieden van hardware en software", aldus Greenbaum. "In dit licht is het dus logisch dat Baan BMS dichter tegen zich aan wil hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-12-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.