Free Record Shop opent online winkel

De nieuwe site van de Free Record Shop beoogt een schoolvoorbeeld te zijn van wat op het gebied van elektronische handel in Nederland momenteel mogelijk is. Deze elektronische winkel gaat zondag 11 januari officieel open.

Hij is het resultaat van een nieuw samenwerkingsverband van Oracle Nederland, Sun Microsystems, World Online en Netgate. De online Free Record Shop introduceert het soort sites dat het samenwerkingsverband voor de Nederlandse markt wil gaan bouwen.
De partners zien de site als een prestigeproject dat andere detailhandelsketens ertoe moet verleiden via Internet zaken te doen. Na een pioniersfase, waarin behalve grotere bedrijven als Wehkamp, Hans Anders en Dunnet vooral jonge ondernemers actief waren, breekt nu het stadium aan waarin ook veel twijfelaars Internet gaan benutten. Hans Breukhoven, directeur/oprichter en grootaandeelhouder van de Free Record Shop, had aanvankelijk ook bedenkingen. De omzet van een e-winkel ontwikkelt zich in het gunstigste geval redelijk, maar de kosten van onderhoud en het verversen van de inhoud zijn hoog. De meeste e-winkels leveren weinig op, zeker als ze zich op de particuliere consument richten.
Breukhoven vindt vooral de mogelijkheid om via Internet-terminals een aanvulling te geven op het assortiment van de 160 winkels aantrekkelijk. De site is niet alleen een zelfstandige virtuele winkel, maar ook een winkel in de winkel. De bezoeker van een filiaal kan via de site producten bestellen die op dat moment ter plaatse niet verkrijgbaar zijn. Verder biedt Internet betere zoek- en informatiemogelijkheden. Ook zal de site een overzicht van lopende acties geven. Daarvan zijn er 110 per jaar. Zonder Internet zijn die niet allemaal optimaal over te brengen in de 160 filialen.
Omdat de elektronische winkel behalve eigen inkomsten ook meer verkeer in de winkels genereert, dient een deel van het marketing- en promotiebudget voor bekostiging ervan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.