Gemnet breidt uit naar watersector

Gemnet, een joint-venture van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), breidt uit.

De 66 waterschappen, verantwoordelijk voor het kwantitatieve waterbeheer en de waterzuivering, krijgen binnen de Gemnet-infrastructuur een eigen domein, 'Waterring' gedoopt, en kunnen gebruik maken van alle via Gemnet aangeboden diensten.
De waterschappen - tussen rijk, provincies en gemeenten de vierde bestuurslaag - kunnen binnen de intranet-toepassing 'Waterring' onderling communiceren, en via de verdere Gemnet-infrastructuur eveneens met het gemeentelijk domein en met dienstenaanbieders.
Gemeenten en waterschappen wisselen al veelvuldig gegevens uit, bijvoorbeeld in het kader van de Wet WOZ (Waardering Onroerende Zaken): gemeenten verrichten taxaties, waarop waterschappen de hoogte van hun heffingen baseren.
Ook de aanwezigheid op Gemnet van een organisatie als het Kadaster is interessant voor de waterschappen. Deze moeten zelf beslissen over (en betalen voor) een aansluiting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-01-09T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.